QUÈ M’ESTÀ DIENT?

Què em vol dir realment? Per què em diu això? Per què m’havia de parlar d’aquesta manera? Per què no podria ser diferent?

Aquestes preguntes sorgeixen amb la parella, fills i aquelles persones que ens expressen quelcom que no entenem. No comprenem el sentit per allò que està passant i ens preguntem:

Per què em dius que no? Per què no vols venir? Per què no vols que ho faci, o que ho digui?

Té un motiu de ser aquest missatge contradictori? Per què no sé acollir aquest no?

Al conte de la Bella Dorment ens ho trobem. Hi ha una 13a fada que no es convidada al bateig de la nena, de la mateixa manera que nosaltres no convidem:
– l’espera,
– la frustració,
– la incertesa,
– l’exigència, …

I allò que molesta se’ns converteix amb una madrastra, com a la Blancaneus; amb un llop, com a la Caputxeta Vermella. Figures lletges i agressives, com ho és aquell que em diu allò que no vull sentir, com ho és aquell que em parla amb un to desagradable i ofensiu per a mi.

I, després preguntem:

Hi ha alguna vareta màgica que desencanti aquests personatges? Hi ha una pastilla, una paraula, un fet que faci desaparèixer totes les bruixes i tots els llops de la meva vida?
Cal passar per discussions, crispacions, crits, ofenses i malestars? Realment calen?

Cal que el llop enganyi, menteixi i manipuli? Què la madrastra tingui el desig de maltractar i matar? Què la Blancaneus quedi dormida 100 anys?

Cal que nosaltres tinguem inseguretat? Cal que amaguem veritats i callem percepcions quan ens sentim en perill?

Cal que visquem adormits, reaccionant a tantes coses que ens passen?

Calen els processos que es fan llargs, eterns i sense canvis d’inèrcies que desgasten?

Hi ha un camí més fàcil?

Moltes vegades sentim: “Ho faré si em garanteixes que serà fàcil, ràpid i efectiu. Ho provaré si em garanteixes que fent-ho, tot s’arreglarà. Que em marxarà el malestar, la ràbia, el desencís, la desil.lusió, la tristesa i que s’acabaran les males cares entre nosaltres.”

I per a tot això, les narracions ens presenten personatges i situacions que ens mostren allò necessari per a un desenllaç feliç. Si ells se’n surten exitosos dels reptes, nosaltres també? Serem capaços de traspassar els reptes que apreten, defalleixen i cansen?

Cada narració ens mostra camins per ajudar-nos a comprendre el que vivim i a trobar-hi sentit. Ens ofereixen eines per resoldre els entrellats interns i inconscients.

I què podem necessitar?

Un caçador, fort i present, que fa el que cal fer, posar al llop al seu lloc, igual que la queixa i l’autoengany.

Una saccejada, com la que necessita la Blancaneus per treure la poma encallada de la gola. Igual que aquella empenta que fa avançar i allibera d’allò que bloqueja i paral.litza.

En altres moments, es necessita la força de l’acceptació i el coratge per continuar treballant encara que no sempre es rebi el reconeixement i la recompensa que un desitja.
Pots esperar 100, 10, 1 any per viure el canvi que anheles?
Pots continuar invertint amb tu mateix i els altres encara que els fruits els vegis 100, 10 o 1 dia després?

 I amb tot això:

Què m’està dient la vida? Què m’està dient l’altre i aquesta experiència?

PARA, RESPIRA, COMPRÈN I UNEIX-TE A UNA REALITAT MÉS ÀMPLIA DE TU MATEIX. OBRE’T  I DESCOBREIX SAVIESES QUE FORMEN PART DE TU I EL MÓN.
LES NARRACIONS SÓN UN MAPA I ESTAN A LA TEVA DISPOSICIÓ.
L’OBJECTIU, AJUDAR-TE.
L’OBJECTIU, TU MATEIX I LA CONQUESTA DE LA TEVA CONSCIÈNCIA.”