Jo, l’Anna Serra Dolcet

Psicopedagoga i Terapeuta

Sóc l’Anna Serra Dolcet, i visc la Vida amb compromís amb mi mateixa, des de l’autenticitat, la connexió i la seguretat que tot té el seu moment i el seu sentit.

Vaig néixer a Alcarràs, a les terres de Lleida. Allà hi tinc la meva família d’origen, i amb ells m’hi sento unida i agraïda.

A les terres d’Osona hi tinc la família creada, amb la que dono i rebo cada dia l’aliment que necessito per viure amb amor i alegria de viure.

La meva professió té com a missió obrir i ampliar camins a Professionals de l’Educació i la Salut, a Equips de Treball que volen transformar les relacions humanes amb major benestar i qualitat personal, a Pares i Mares i a tots aquells que volen conèixer-se a si mateix@s. I tot per crear vincles més conscients, responsables i autèntics on cadascú pugui ser amb llibertat i desenvolupar al màxim les seves potencialitats.

El meu treball es manifesta a través de formacions, conferències i assessoraments a centres educatius, empreses i corporacions sobre Educació Conscient i Creixement Interior. També duc a terme consultes psicopedagògiques per fer un treball personal i/o familiar.

Com he arribat aquí?

A través de trobades i experiències que m’han permès obrir finestres dins meu.
Als 18 anys, el llibre “Sí val la pena viure”, de M. Carme Agustí, va posar nom al món interior emocional i els estudis universitaris de mestra i psicopedagogia van aportar una base de coneixements. Els estudis amb els Sistemes Florals de Bach i Califòrnia em van connectar amb les múltiples necessitats emocionals humanes. A partir dels 24 anys, vaig viure viatges que obrien fronteres, i amb l’arribada dels 30 anys, la gran aventura i la gran oportunitat de ser mare. Al cap d’uns mesos el descobriment de la Pedagogia Waldorf, una gran portadora de sentits de vida i de comprensió per la naturalesa humana. Els estudis han continuat amb Pedagogia Curativa Antroposòfica, amb Logopèdia Integrativa i tot, des de l’impuls d’aprofundiment i investigació de qui som i dels processos que ens donen forma.

L’experiència professional, es basa en 17 anys treballant de mestra a l’escola pública, 4 anys de direcció en un centre educatiu i 10 anys fent formacions a adults en l’àrea de l’educació i l’autoconeixement, a través de formacions, conferències, consultes i entrevistes a programes televisius i radiofònics.

I tot això, a través del gran aprenentatge diari, la convivència amb persones i amb mi mateixa. En aquests moments es quan es treballen les qualitats que tot ho vertebren, la flexibilitat, l’assertivitat, la humilitat, la fermesa, la receptivitat, la seguretat, la sensibilitat, la claredat, la valentia i la presència.

I com continuar?

Amb entrega a la Vida, aportant la meva essència i el millor de mi mateixa en cada experiència i amb el compromís de contribuir en la transformació de la mirada educativa i de les relacions humanes.