OBJECTIUS

 • Conèixer el significat emocional de què simbolitzen els personatges i les escenes dels contes.
 • Descobrir com els contes són una guia en la construcció de la personalitat i l’autoestima de l’infant.
 • Analitzar l’estructura bàsica d’un conte per poder-ne crear pels infants.
 • Identificar la saviesa dels contes per al creixement interior de la persona.
 • Practicar recursos artístics per plasmar imatges dels contes.

CONTINGUTS

 • El significat dels símbols dels contes.
 • Pautes universals per a la transformació d’emocions: la Ràbia, la Frustració, la Por, la Inseguretat, l’Enveja, la Dispersió, l’Egoisme i la Rivalitat.
 • Els aprenentatges de vida a través dels viatges iniciàtics dels personatges: La Confiança, el Coratge, la Fortalesa, el Compromís, la Creativitat, la Responsabilitat, la Generositat i la Resiliència.
 • El sentit dels personatges malvats, les dificultats i les ajudes màgiques.
 • L’autoconsciència a través dels contes.

METODOLOGIA

 • Amb cada conte presentat, es donarà la traducció dels personatges i escenes del conte, per conèixer el seu significat anímic.
 • Durem a terme activitats vivencials per fer propers i significatius els seus missatges d’autoconeixement i coneixement humà.
 • Es viurà una part artística dels contes a través de tècniques amb colors i guixos.
 • A través de reconèixer els elements clau d’un conte cadascú farà la creació d’un conte per escola bressol, educació infantil o primers cursos de primària.

TEMPORALITZACIÓ

 • Curs de 20/30 hores.

MODALITAT

 • Presencial
 • Online

Clica aquí i hi trobaràs la informació amb .pdf:

Curs La Riquesa dels Contes

Aquest article té 11 comentaris

 1. Judith Mejias

  Un curs com bé diu el títol ple de riquesa en cada sessió. M’emporto molts aprenentatges i experiències enriquidores que de ben segur m’acompanyaran al meu camí. Gràcies a totes i cada una de les noies amb les que he tingut l’oportunitat de compartir un espai on la confiança i el benestar eren els principals elements. I a tu Anna gràcies per les reflexions, per l’amor que desprens i per fer-me veure la riquesa d’un conte i entendre’l.

 2. Anna

  Gràcies Anna. Gràcies a la teva dedicació, escolta i saviesa i per deixar-nos un espai per compartir amb gent extraordinària, El curs de La riquesa dels contes em dóna una altra oportunitat per escoltar-me i fer treball intern. Per altra banda, conèixer el significat present dels elements que surten als contes i poder donar una altra mirada a l’hora d’explicar i acompanyar quan tingui històries entre mans. Expectant per la propera formació, taller i/o conferència. I et demano permís per utilitzar un dels teus lemes; si jo canvio tot canvia. Gràcies

 3. Eva

  Moltes gràcies Anna. He gaudit molt del curs, i he descobert al llarg de les sessions una altra manera de veure i entendre els contes. No imaginava que hi hagués tan de simbolisme en un conte. Genial les teves explicacions i la manera com ens has transmès els teus coneixements. També tot un plaer compartir les pròpies vivències amb les companyes en els diferents espais de grup. Se’ns dubte una experiència gratificant.

 4. VERÓNICA MARTÍNEZ

  Gràcies Anna per transmetre tant de coneixement i per fer-nos canviar la mirada que tenim vers als contes. Una formació amb la que he pogut gaudir molt i aprendre tots aquells significats dels simbols que poden aparèixer en un conte.
  Gràcies també a totes les companyes amb les que hem pogut compartir aquesta formació ja que entre totes hem pogut compartir vivències i moltes experiències juntes.
  Ha estat un plaer.

 5. Gisela

  Un plaer haver pogut compartir aquest curs amb els companys i companyes i afortunada d’escoltar a l’Anna i d’enriquir-me amb les seves paraules. Una formació sorprenent on el simbolisme dels contes et porta més enllà de les paraules i fa volar l’imaginació sense parar de créixer a través de l’autoconeixement. Gràcies per fer màgia Anna.

 6. Moi Alsina

  Realment penso que el què diuen els comentaris anteriors al meu es queden curts, la formació de la “Riquesa dels contes” et porta fins al fons dels contes veient la profunditat que tenen i que mai et podries arribar a imaginar, He gaudit molt i descobert un nou món.
  Moltes gràcies Anna!!

 7. MªCarme Coma

  Un plaer haver compartit aquest curs amb els companys.
  La formació “La riquesa dels contes” impartida per l’Anna Serra, que té l’habilitat de transportar-te a través de l’autoconeixement en el més profund i simbòlic del contes i d’un mateix. L’Anna crea un clima càlid i acollidor que fa gaudir moltíssim i alhora aprendre.
  Moltes gràcies Anna

 8. Núria

  Ha estat un curs molt gratificant, hem pogut analitzar els contes des de la vessant més profunda i a la vegada treballar l’autoconeixement. Realment és sorprenent observar com l’Anna pot extreure tanta profunditat emocional d’un sol conte i poder-la traspassar als alumnes que hem realitzat el curs.
  Moltes gràcies per tot!

 9. Montse

  Estic molt contenta d’haver realitzat aquest curs.
  A través de la simbologia dels contes hem analitzat la part més profunda, sovint desconeguda d’alguns contes tradicionals i paral·lelament ho hem transportat a la part més personal, a la vessant de l’autoconeixement.
  Amb els companys de grup i sobretot amb l’Anna ha sigut molt còmode i fàcil parlar de la part més profunda de nosaltres i de les persones.

 10. Elisabet

  Moltes gràcies Anna!! Una experiència totalment enriquidora. Mai hauria pensat tot el que ens pot transmetre i aportar un conte i a més, l’autoconeixement.
  També, t’agraeixo de fer-nos particeps de la teva saviesa de vida 🙂

  Gràcies per totes les vostres aportacions, companys/es!!!!

 11. Sonia

  Gracias a este curso me he reconciliado con los cuentos clásicos. He podido entender su esencia y el mensaje que nos aportan y cómo nos ayudan a caminar por el mundo. Gracias Anna por tu mágia!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *