Nom de l’activitat

CURS D’EDUCACIÓ CONSCIENT

CONEIXEMENTS I VIVÈNCIES PER A L’EDUCACIÓ I L’AUTOCONEIXEMENT

Nom de la formadora

Anna Serra Dolcet
Psicopedagoga, terapeuta i formadora.

El Curs respon a: En la família:
·     Per què plora, crida, pega, no em fa cas, i cada dia ens hem d’enfadar?
·     Com potenciar la seva autonomia i autoestima més alta?
·     Què afavoreix un Sistema Nerviós fort, equilibrat i obert?En les relacions:
·     Com acceptar, valorar i estimar les diferències humanes?En les etapes de vida:
·     Per què hi ha fases de més irritabilitat i confrontació? Com ho podem acompanyar?
·     Com ajudar-los a ser ells mateixos? Com desplegar les seves potencialitats?En l’educació:
·     Com crear més connexions neuronals per potenciar la memòria, la motivació i l’atenció?
·     Per què li costa comprendre i organitzar la informació?
·      Per què l’àmbit emocional és important per l’aprenentatge?
Objectius

 

 

 

 

 

·     Conèixer què afavoreix un desenvolupament físic i emocional sa, segur i obert.
·     Conèixer quines són les relacions entre els primers anys de vida i les etapes posteriors.
·     Comprendre el sentit del plor i la ràbia.
·     Generar eines pedagògiques pels moments de conflicte.
·     Viure els continguts acadèmics des d’un aprenentatge holístic.
·     Adquirir estratègies comunicatives per viure una expressió clara i positiva també en els moments de tensió.
Concreció dels continguts ·     Els 12 sentits. Relacions entre infància i adolescència.
·     Elements bàsics per al creixement harmònic.
·     Els nens nerviosos, temerosos i tímids.
·     La ràbia i el plor.
·     Els 4 temperaments: Sanguini, Melancònic, Colèric i Flemàtic.
·     Intel.ligència intel.lectual, emocional i corporal.
·     Etapes evolutives de l’èsser humà.
·     Educació Autoritària-Permissiva i Conscient.
Metodologia ·     S’aporta un marc teòric significatiu que ofereix respostes a les situacions quotidianes a casa i l’escola.
·     Es proposen activitats vivencials tant per adquirir eines pràctiques, com per ampliar el coneixement d’un mateix.
·     En cada sessió hi ha un espai per a treballar casos pràctics que portin les persones que realitzen el Curs.
Persones destinatàries El curs està destinat a pares, mares, mestres, professors, psicòlegs, psicopedagogs, pedagogs, treballadors i educadors socials, pediatres i tots aquells que volen aprofundir en l’Art d’Educar i de Coneixe’s a Un Mateix.
Temporalització

 

·     Sessions quinzenals de 19.30h a 22:00h.
·     Sessions mensuals de 9h a 14h. Curs de 45 hores
Informació i inscripcions www.annaserradolcet.com
anna@annaserradolcet.com

Aquest article té 11 comentaris

 1. Raquel

  Jo vaig fer el curs d’educació conscient l’any 2014 i el recomano molt!
  El curs em va ajudar a comprendre – encara que sembli bàsic- que els altres no són com jo, i per tant, no responen de la mateixa manera que jo davant les diferents situacions de la vida.
  El curs ajuda a comprendre el propi comportament, i també el dels altres. Aquesta comprensió és bàsica en l’educació, ja que ajuda a ser més tolerant amb els altres, i a entendre què és el que necessita cada nen pel seu creixement personal.
  L’Anna, la professora, explica el contingut de les classes d’una manera molt divertida i entusiasta.

 2. Montserrat M

  Des que vaig fer el curs, i ara ja fa casi 5 anys, m’ha acompanyat per sempre més en les meves vivències diàries. Perquè el curs es viu en primera persona i sense filtre. L’energia, autenticitat de la Anna i exercicis que t’ofereix, fan que el què t’explica quedi gravat dins teu.
  Educació Conscient et fa créixer a tu i t’ajuda a acompanyar el creixement d’una forma més present, amb més eines i amb molta informació. Entenent les etapes i necessitats reals que vivim des que naixem, els diferents ingredients que ens formen i ens fan únics, les diferents formes que tenim d’aprendre i a la vegada altres maneres d’ensenyar.
  Quan tenim informació per entendre amb claredat podem encarar les diferents etapes amb una actitud diferent.
  El podria recomanar com a imprescindible a mares, pares, educadors… Però crec que aquest curs fa un bé i obre els ulls a qualsevol qui li interessi.

 3. Sandra Parés

  Gràcies Anna per tot el que ens vas ensenyar al d’Educació Conscient. A mi m’ha ajudar molt a veure la infància i l’educació des d’una nova perspectiva i tenir moltes més eines per relacionar-me amb els nens i els seus problemes. A més a més, també em va ser molt útil com a creixement personal ja que em va ajudar a veure’m diferent a mi hi tot! Una abraçada ben gran!!

 4. Rosa M. Ferré

  El curs d’educació conscient em va ensenyar moltes coses i a refirmar-me en altres. Em serveix en la meva vida diaria, a situar-me en vers les altres persones i a descobrir els grans potencials que tenim cadascun de nosaltres. A descobrir una major capacitat de comprensió del món i de la manera d’actuar de les altres persones i dels nostres infants. De les necessitats dels fills, de la família, la parella, els amics i les pròpies. Descobriments de neurociència. La importància del respecte dels ritmes vitals de cada persona en diferents fases evolutives. Prendre consciència que cadascun va evolucionant i despertant al seu ritme… i moltes coses més…
  És un curs que algun dia m’agradaria tornar a repetir per revisar el que he après i encara el que em queda per aprendre…
  Gràcies per aquesta proposta Anna!

 5. Laura Portabella

  Em sento afortunada d’haver pogut participar en el curs. Anna, m’encanta com enfoques les classes i combines la part teòrica amb la pràctica. M’ha ressonat molt tot plegat i m’he sentit convidada a fer pràctiques en el dia a dia i està sent molt enriquidor!

  He reflexionat molt amb les preguntes que ens has anat plantejant per observar-nos i m’han anat molt bé els exemples personals que ens has explicat. Gràcies per tot el que has compartit!!

  Penso que la majoria de temes que expliques són lògics, però que amb les presses i l’automatisme que a vegades vivim la vida, se’ns oblida i va tan bé que ens ho recordis que és possible i som capaços de viure conscientment el dia a dia, l’aquí i ara. Estic entusiasmada per anar coneixent més sobre el tema, ja que hi ha hagut continguts que m’han deixat amb la boca obreta, quina descoberta!

  En el caminar diari he notat un canvi en mi. Situacions que abans em bloquejaven i eren incòmodes, ara ja no se’m fan feixugues, per exemple abans volia que passessin ràpid les rabietes dels nens ara les veig oportunitats boniques. També m’alegro de saber que el camí continua ple de feina per anar fent. Aquest curs no serà un punt final, sinó un punt i seguit.

  MIL GRÀCIES ANNA!!!!!!!

 6. Meri

  El curs em va obrir les portes a una nova visió de l’infant. Com ha dit algú a veure que no tothom ha d’actuar de la mateixa manera que jo i que la gent sóm diferents i que cadascú ho viu i ho trasmet de la forma que vol o moltes vegades que pot.
  Puc entendre millor a la meva filla i a les persones que m’envolten. Per mi fer el curs era cada 15 dies tenir aquelles 2h per escoltar a l’Anna i relaxar-me i aprendre molt i molt. La forma d’explicar tranquil.la i els exemples fan que les 2h pasin volant i que ja tinguis ganes de que arribi la propera clase per saber més.
  Moltes gràcies per tots aquests coneixements que ens has donat, sóc una fan teva!!!
  Mil petons.

 7. Gemma Reina

  Aquest curs m’ha servit per crèixer tant a nivell personal com professional. A cada sessió aprenia nous conceptes relacionats amb l’educació a través d’una metodologia vivencial. L’Anna és una GRAN professional. Acostumava a resoldre problemes que sovint ens trobem en el dia a dia, com per exemple com actuar davant d’una rabieta d’un infant o bé la importància del moviment per a promoure conexions neurològiques. Ens feia reflexionar sobre com som nosaltres i com pretenem que siguin els nostres nens i nenes. Vam aprendre la importància que té ser i actuar amb cooherència per tal que els alumnes confiin en nosaltres i ens vegin com a model a seguir. Vaig descobrir que tenim més de 5 sentits, com també quins temperaments existeixen i quines característiques tenen cadascún d’ells. En definitiva, aquest curs per mi va ser molt més que això, ja que em va aportar il.lusió, coneixements, vivències, empatia i autoconeixement entre molts altres aspectes, els quals he pogut aplicar a la vida quotidiana. Recomano aquest curs a toootes les persones que es preocupin per l’educació en general, tant dels seus alumnes com dels seus fills/es.

  Gràcies Anna per transmetre’ns amb aquesta passió el compromís i les ganes d’intentar crear un món millor. Una abraçada gegant!!!

 8. Anna Romeu

  Jo sempre ho dic, aquest curs m’ha donat sentit a la vida, comprenció de moltes vivències de la meva infancia i de les meves relacions actuals. No fa falta que siguis pare ni educador… Jo el tinc molt present al dia a dia amb totes les meves relacions.

 9. Maria Dordal Soler

  Aquest curs em va aportar la consciencia d’observar-me molt a mi mateixa en el procés educatiu:
  Com em sento, com actuo , quina necessitat té l’ infant, què em demana?
  I a partir d’ aqui amb molt de respecte, vaig aprenent a entendre què necessita l’ infant per ajudar-lo a tenir confiança en ell mateix i en les seves pròpies capacitats.
  Aquest curs em va ensenyar que hi ha altres maneres de fer les coses , per mi l’ educació és molt important, és la societat del demà i tinc esperances que si som tots més conscients contribuirem a fer un món molt millor.

 10. Dolors Alcolea

  Em va encantar fer aquest curs. I em va fascinar la persona que l’imparteix. És un encant.
  Aquest curs, et fa agafar consciència de moltíssimes coses, situacions i vivències.
  És impressionant. El tornaria a fer ara mateix.
  Gràcies Anna!

 11. Anna

  El meu curs d’educació conscient:

  Iniciació a una mirada cap al meu interior.
  Dubtes sobre les meves creences preestablertes.
  Confiança a que tot té un motiu per ser, encarar que moltes vegades no ho coneixem.
  Comprensió envers els demès tant diferents a mi.
  Aprendre a veure’m les meves limitacions, pors i dubtes. Aprendre a acceptar-ho.

  En definitiva, un inici d’una nova mirada amb mi mateixa, els meus fills, la meva parella, la gent que m’envolta, la gent que m’agrada i la que no, amb les circumstàncies viscudes, les preocupacions futures, les pors encobertes… Una nova mirada on ara també s’hi inclou petits dosis de comprensió, alegria, coratge, acceptació, humilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *